Vondt i ryggen – få hjelp i Oslo


Å ha vondt i ryggen er nærmest som en folkesykdom å regne. De aller fleste av oss opplever ryggsmerter en eller flere ganger i løpet av livet.

Ryggsmerter

Stillesittende jobb, sportsskader og slitasje – det er mange grunner til at vi opplever ryggsmerter. Helsenorge anbefaler at man oppsøker lege dersom man opplever kroniske ryggsmerter, eller at smertene ikke går over etter 12 uker. Det er ingen god løsning å ty til reseptfri smertestillende medisin over lang tid.

Naprapat

Det finnes mange ulike behandlingsformer for deg som har vondt i ryggen. Mange “prøver alt” før de til slutt havner i hendene på en naprapat. Naprapati er en manuell behandlingsform som kommer fra det tsjekkiske ordet “napravit” (korrigere) og det greske ordet “pathos” (lidelse). Siden mai 2022 er naprapater offentlig godkjent helsepersonell ifølge Helsedirektoratet. De ser hele kroppen som en helhet, og behandlingen omfatter massasje, manipulasjon av ledd, akupunktur og triggerpunktehandling.

Bli kvitt smertene

Naprapatlandslaget.no finner du over hele landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. I Oslo har de hele tre klinikker – i Nydalen, i Bjørvika og ved Nationaltheatret. Spesialistavdelingen ved Nationaltheatret har også et Nevrosenter som fordyper seg i problematikk relatert til hjernerystelse, migrene og svimmelhet.