Finn og vær fornøyd med deg selv


Det er mange som sliter med dårlig selvtillit og/eller selvfølelse, og det kan virke vanskelig å bedre. Som oftest følger personer med dårlig selvfølelse vanlige «mønstre» som å ikke ta imot ros og annerkjennelse. For å være fornøyd i egen kropp og sinn, er det viktig å finne og forstå seg selv. Hva er det du sliter med, og hvordan kan dette bedres? Dette er selvfølgelig ikke noe du trenger å gå gjennom alene.

Snakk med noen

Selvfølgelig er det fint å snakke med venner og andre folk rundt deg dersom du har noe på hjertet, men det er ikke alltid like lett å åpne seg og være sårbar. Derfor kan det i mange tilfeller være en god idé å ta en samtale med noen profesjonelle – som er der nettopp for å lytte til og hjelpe deg, uten å dømme. Det er ingenting galt i å snakke med en psykolog eller lignende – det er faktisk utrolig vanlig og sunt.

Sliter du med utseende?

Av de som sliter med selvtillit eller selvfølelse, er det spesielt mange som har komplekser rundt deres eget utseende. Disse kompleksene er ofte irrasjonelle og kommer gjerne fra uoppnåelige idealer, men for noen kan det være ubehag eller smerter som er stammen til ønske om å endre på utseende. Igjen er det viktig å snakke med profesjonelle. Finn ut om et kirurgisk inngrep kan forbedre eller forverre situasjonen. Dersom det kan gi en forbedring i selvtillit, selvbilde og generell livskvalitet, er det selvfølgelig verdt å vurdere.

Vær deg selv

Det finnes mange klisjeer rundt det å være og elske seg selv, men det er veldig viktig. Samtaler med andre og eventuelle inngrep kan gjerne hjelpe deg der og da, men du må være klar over at det er du som skal leve med deg og din kropp resten av livet – så det gjelder å være fornøyd.