Når kroppen sier nei – Skaff hjelp


Psykisk og fysisk helse henger uløselig sammen. Når disse to faktorene ikke vurderes sammen, er det vanskelig å forebygge og behandle sykdommer og skader. Trening øker god helse, forbedrer humøret og søvnen. Det gir også mer energi og minimerer stress.

Fysisk aktivitet kan både forebygge enkelte psykiske tilstander og brukes i forbindelse med andre behandlingsformer. Behandlinger som tilbys av Naprapatlandslaget opprettholder og forbedrer fysisk og mental helse. Regelmessig trening hjelper oss med å holde oss i form og forbereder oss til å håndtere dagliglivets krav og vanskeligheter.

Hvordan forebygge fysiske og psykiske sykdommer

For å unngå sykdommer og skader er det best å være flink til egenomsorg. Dette på det fysiske, kognitive, emosjonelle og det sosiale nivå. Man skal også unngå å delta i aktiviteter som er skadelige for helsen. En bør være omhyggelig med hygiene, ernæring og søvn. Søvn er kritisk for kroppen vår.

Det er best å besøke legen regelmessig for blod- og urinprøver for å utelukke vitaminmangel og andre problemer. Vi må være dyktige til å utrykke våre følelser og sinnsstemninger. Å kunne uttrykke seg emosjonelt er noe som alltid har vært undervurdert i samfunnet vårt. Men det er veldig avgjørende for helsen vår.